سرویس سبک زندگی - رزمندگان ایران با فاصله اندکی پس از انجام عملیات فتح المبین، عملیات بیتالمقدس را با هدف آزادسازی خرمشهر آغاز کردند. ...
به گزارش سرویس سبک زندگی جیرجیرک به نقل از برترین ها - برترین ها: قلب تپنده ی شادمانی جمعی ایرانی ها ایران به سومین روز از آخرین ماه بهار تعلق دارد. روزی که رنگ و بوی آزادی می دهد. روزی که خرمشهر را پس گرفتیم و خوشحال تریم که این روز به مصادره کسی در نیامده. در ادامه با ما همراه باشید.
داستان از آنجا شروع شد که رزمندگان ایران با فاصله اندکی پس از انجام عملیات فتح المبین، عملیات بیت المقدس را با هدف آزادسازی خرمشهر آغاز کردند. ناظران خارجی در پی شروع عملیات بیت المقدس و پیشروی نیرو های ایرانی به سمت خرمشهر، تحولات صحنه نبرد را که حاکی از برتری قاطع رزمندگان ایرانی بود، وارونه منعکس می کردند و از ناتوانی ایران در این عملیات سخن می گفتند.
در این باره، رادیو «مونت کارلو» بازستادن خرمشهر را با وجود موانع پدافندی متعدد عراق در منطقه عملیاتی برای ایران غیر ممکن قلمداد کرد. رادیو بی بی سی نیز ضمن تأکید بر دشواری بازپس گیری خرمشهر به دلیل تبدیل شهر به سنگر دفاعی مستحکم ارتش عراق، گفت: «چنان چه ایرانیان درصدد بازپس گرفتن خرمشهر برآیند، سخت ترین گردو را برای شکستن برگزیده اند.» علی رغم تمام تهدیدات سیاسی و نظامی، رزمندگان ایرانی عملیات بیت المقدس را در چهار مرحله به انجام رساندند.
نیرو های ایران در این عملیات، منطقه ای به وسعت ۵۳۸۰ کیلومتر مربع را آزاد کردند؛ ۱۶۰۰۰ تَن از نیرو های عراقی را کشتند یا مجروح ساختند؛ بیش از ۱۹۰۰۰ نفر از دشمن اسیر گرفتند؛ حدود ۵۵۰ تانک و نفربر، ۵۳ هواپیما، ۵۰ خودرو و ۳ هلی کوپتر از تجهیزات دشمن را نابود کردند. این تردید ها حتی پس از پیشروی های ایران و درست زمانی که نیرو های ایرانی آماده وارد آوردن ضربه نهایی به ارتش عراق و فتح خرمشهر شده بودند همچنان ادامه داشت.
در این باره رادیو بی بی سی طی یک برنامه تفسیری گفت: «اگر نیرو های عراقی مصمم به دفاع از مواضع خود در خیابان ها و کوچه پس کوچه های خرمشهر باشند، نیرو های ایران نبرد دوم برای کنترل شهر را بر خود آسان نخواهند یافت؛ زیرا اگرچه در گذشته روحیه نظامی و رزمی سربازان عراقی ضعیف تر از نیرو های ایرانی بوده است، اما این بار سربازان عراق در جایی با قوای ایران روبه رو خواهند شد که در پشت سر خاک خودشان قرار دارد.»
گروه دیگری از رسانه های ارتباط جمعی جهان نیز با پخش اخباری درخصوص تبعات خطرناک بین المللی پیروزی ایران در نبرد بیت المقدس برای این کشور، سعی در ایجاد تزلزل در روحیه و عزم رزمندگان و تصمیم گیران سیاسی-نظامی جمهوری اسلامی داشتند. روزنامه «دویچه سایتونگ» چاپ آلمان در این باره نوشت: «خطر پیروزی ایران و درنتیجه درهم ریختن عراق، نظام های حاکم منطقه را پس از سقوط رژیم بعثی بغداد تهدید می کند و احتمال مداخله ابرقدرت ها را نیز به دنبال دارد.» حتی اخباری منتشر شد مبنی بر این که مصر سلاح های مورد نیاز عراق را برای مقابله با پیشروی ایران به عراق ارسال کرده است.
رادیو عربستان سعودی نیز گفت: «کشور های عربی به طور جمعی درس فراموش نشدنی به ایران خواهند داد.» علی رغم تمام تبلیغات رسانه ای و همه تهدیدات سیاسی و نظامی، رزمندگان ایرانی گام به گام عملیات بیت المقدس را در فاصله زمانی ۲۰ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۳۶۱ در چهار مرحله به انجام رساندند. بنابراین، آنچه در ابتدا ناشدنی تصور و تصویر می شد به بهترین نحو انجام شد. این بار بازپس گیری خرمشهر نه تنها عهدنامه ای ننگین را موجب نشد، بلکه حماسه فتح خرمشهر آن هم با اتکای صِرف به قدرت خودی و ظرفیت های درونی، به مثابه سندی ماندگار در تاریخ ایران ثبت شد؛ سندی که سنت پیروزی در مبارزه نابرابر را احیا کرد و سرانجام با از خودگذشتگی رزمندگان خرمشهر پس از حدود دو سال آزاد شد.
تصاویری از شادمانی مردم در پی آزادسازی خاک خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱
پ