گل میخک در طب سنتی+خواص و عوارض

گل میخک در طب سنتی+خواص و عوارض

سرویس سلامت - میخک خواص درمانی و دارویی زیادی دارد حتی چوب میخک نیز برای سلامت بدن و درمان بیماری‌ها خواص فوق‌العاده‌ای دارد. ...

به گزارش سرویس سلامت جیرجیرک به نقل از آسمونی - میخک که نام علمی آن Syzygium aromaticum است و به میخک صدپر هم معروف است، جوانه‌های گل درخت میخک هستند. میخک دارای عطر و طعم خوبی است و از گذشته به‌عنوان ادویه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. میخک خواص درمانی و دارویی زیادی دارد حتی چوب میخک نیز برای سلامت بدن و درمان بیماری‌ها خواص فوق‌العاده‌ای دارد.

میخک طبع گرم و خشگ

خواص میخک برای بدن

گل میخک در طب سنتی+خواص و عوارض

خواص-میخک
 

خواص میخک برای مردان

از اختلالات شایع که در مردان وجود دارد می‌توان به اختلال در نعوظ و کمبود میل جنسی اشاره کرد. یکی از خواص میخک، کمک به افزایش میل جنسی و افزایش نعوظ می‌باشد. در اصل نعوظ و عدم میل جنسی به علت اختلال در هورمون مردانه یا تستسترون است، گل میخک تاثیر فوق‌العاده‌ای در تنظیم سطح این هورمون مردانه دارد. از دیگر خواص میخک برای مردان می‌توان به تاثیر میخک در تقویت اسپرم‌ها اشاره کرد.

خواص میخک برای زنان


از خواص میخک برای زنان می‌توان به خواص میخک برای رحم اشاره کرد. میخک سبب تقویت رحم شده و سبب بهبود عملکرد تخمدان‌ها برای باروری تخمک می‌شود. یکی از رایج‌ترین علل ناباروری بهم خوردن مزاج رحم و به عبارتی سرد شدن مزاج رحم است. میخک در طب سنتی دارای مزاج گرم است و مصرف آن می‌تواند مزاج رحم را به تعادل برساند.

خواص میخک برای مو و پوست

  • درمان ریزش مو
  • طراوت و شادابی بخشیدن به موها
  • ترکیب میخک و روغن زیتون تاثیر فوق‌العاده‌ای بر نرم کردن موها دارد.
  • مصرف گلبرگ میخک و یا روغن میخک می‌تواند باعث افزایش حجم موها شود.
  • ماسک های گیاهی گل میخک می‌تواند با از بین بردن جوش‌ها، زخم و عفونت باعث درخشندگی و زیبایی پوست شود.
  •  استفاده مرتب و روزانه از روغن میخک می‌تواند به بهبود زخم های پوستی کمک کند.
  • گیاه میخک خواص آنتی‌اکسیدانی قوی دارد که برای سلامت پوست و بدن مفید است.
  • از دیگر خواص میخک برای پوست خاصیت ضد باکتریایی میخک است
  • آنتی اکسیدان موجود در میخک به جوان‌‌سازی پوست کمک می‌کند.

خواص میخک برای سرماخوردگی

میخک حاوی موادی مانند ائوژنول و گلیک اسید است که این ترکیبات خاصیت ضدالتهاب و ضدباکتریایی دارند. میخک نه تنها باعث تسکین گلودرد می‌شود بلکه درد حاصل از سرفه مداوم را هم تسکین می‌دهد. میخک خلط‌‌آور طبیعی است و مجرای تنفسی را پاک می‌کند. خواص آنتی اکسیدانی و ضد ویروسی میخک سبب تقویت سیستم ایمنی شده و به پاکسازی سموم و عفونت از بدن کمک می‌کند. همچنین میخک خارش گلو ناشی از سرفه خشک را هم تسکین می‌دهد.

دمنوش میخک می‌تواند علائم سرماخوردگی مثل آبریزش بینی و سرفه را تا حد زیادی کاهش دهد.

خواص دارویی گل میخک

  • برای رفع دندان درد و گوش درد یک قطره از اسانس میخک و یا روغن آنرا روی دندان بمالید و یا در گوش بچکانید.
  •  میخک تقویت کننده مغز می‌باشد و کسانیکه حافظه ضعیف دارند باید از دم کرده میخک استفاده کنند.
  •  میخک از سرطان جلوگیری کرده و حتی درمان کننده سرطان می‌باشد.
  •  برای رفع سردرد مفید است.

این نکته را مدنظر قرار دهید که؛ تنها از طریق تزریق و یا مصرف دارو‌های مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک است که می‌توان درد دندان را تسکین داد و حتی استفاده از اسپری‌های لیدوکائین نیز به دلیل بی‌حسی موضعی تاثیری در درد‌های عمیق که از داخل استخوان و از عصب دندان بیمار برخاسته است، ندارد.

استفاده از روش‌های سنتی و خانگی مانند گذاشتن میخک بر روی دندان و موارد دیگر علمی نیست و حتی گذاشتن میخک به مدت چند روز یا چند ساعت در سطح دندان به دلیل داشتن خواص اسیدی، احتمال زخم شدن لثه فرد را فراهم می‌کند.

عوارض میخک

میخک در کنار تمام خواص بی‌نظیری که برای سلامت و بدن دارد، عوارض جانبی نیز دارد که در اینجا به برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

کاهش قند خون: یکی از عوارض میخک تاثیر قابل توجه آن در کاهش قند خون است، افرادی که دچار هیپوگلیسمی هستند باید در مصرف میخک دقت کنند و مرتب قند خون خود را کنترل کنند.

افزایش خون‌ریزی: میخک حاوی ماده‌ای به نام اوژنول است که عامل رقیق کننده خون به حساب می‌آید، درنتیجه مصرف بیش از حد میخک می‌تواند سبب رقیق شدن خون و افزایش خطر خون‌ریزی شود. افرادی که مبتلا به هموفیلی هستند و یا داروهای ضدانعقاد مصرف می‌کنند، بهتر است در مصرف میخک دقت کنند.

تشنج: از دیگر عوارض میخک احتمال ایجاد فعالیت الکتریکی نامنظم در مغز شود و فرد را در معرض خطر تشنج قرار دهد.
حساسیت و آلرژی: مصرف بیش از حد میخک ممکن است سبب ایجاد واکنش‌های حساسیتی مثل کهیر، راش، گرفتگی گلو و در حالت های شدیدتر فرد دچار آنافیلاکسی شود.