(تصاویر) 14 سریال بر اساس واقعیت که از آن ها بی خبرید

(تصاویر) 14 سریال بر اساس واقعیت که از آن ها بی خبرید

سرویس فرهنگ و هنر - منبع الهام بسیاری از این داستان‌ها سرخط خبرهای شبانگاهی هستند و برخی دیگر از دل روایت‌های شخصی و یا کتاب‌های غیرداستانی بیرون آمده‌اند. این ضرب‌المثل که واقعیت از داستان شگفت‌انگیزتر است، بیش از هر زمان دیگری درباره‌ی – ساختار یا خط داستانی – سریال‌های سال‌های اخیر صدق می‌کند. تماشای مخاطرات و چالش‌هایی که افراد واقعی با آن‌ها روبرو شده‌اند، حسِ همدردی و درکِ عمیق‌تری در مخاطب ایجاد می‌کند و او را به تفکر درباره‌ی مسائل مختلف زندگی وا می‌دارد. ...

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر جیرجیرک به نقل از فرادید - برخی از مدیران تلویزیونی معتقدند که مخاطبان برای فرار از دنیای واقعی و غوطه‌ور شدن در جهان‌های داستانی غیرواقعی به تماشای برنامه‌های تلویزیونی روی می‌آورند. اگرچه این گونه داستان‌ها جایگاه خود را دارند، اما گرایش روزافزون بینندگان به فیلم‌ها و سریال‌های بر اساس واقعیت انکارناپذیر است. البته، همذات‌پنداری با تمام این آثار لزوما آسان نیست، اما اطلاع از اینکه شخصی در دنیای واقعی چنین اتفاقاتی را تجربه کرده، بعد تازه‌ای به تجربه‌ی تماشای اثر می‌بخشد و آن را کاملا متمایز می‌کند.

منبع الهام بسیاری از این داستان‌ها سرخط خبرهای شبانگاهی هستند و برخی دیگر از دل روایت‌های شخصی و یا کتاب‌های غیرداستانی بیرون آمده‌اند. این ضرب‌المثل که «واقعیت از داستان شگفت‌انگیزتر است»، بیش از هر زمان دیگری درباره‌ی – ساختار یا خط داستانی – سریال‌های سال‌های اخیر صدق می‌کند. تماشای مخاطرات و چالش‌هایی که افراد واقعی با آن‌ها روبرو شده‌اند، حسِ همدردی و درکِ عمیق‌تری در مخاطب ایجاد می‌کند و او را به تفکر درباره‌ی مسائل مختلف زندگی وا می‌دارد.

با وجود اینکه همه‌ی ما با آثاری چون «بچه گوزن» (Baby Reindeer) – که بر اساس اتوبیوگرافی خالق اثر ساخته شده – آشنا هستیم و دوستشان داریم، اما برخی سریال‌های دیگر ازین دست با وجودِ ارزش‌هایِ بالا، به شکلِ ناعادلانه‌ای نادیده گرفته شده‌اند. این سریال‌ها گاه به دلیل عدم تبلیغات مناسب و گاه به دلیل موضوعِ حساس و یا لحنِ خاص خود، از دید مخاطب عام پنهان می‌مانند. این مطلب دقیقا راجع به همین نوع از مجموعه‌های تلویزیونی است و به معرفی 14 سریال بر اساس واقعیت دستکم گرفته شده‌ می‌پردازد که ارزش تماشای بسیار بالایی دارند اما گاه به دلیل عدم تبلیغات مناسب و گاه به دلیل موضوع حساس و یا لحن خاص خود، از دید مخاطب عام پنهان مانده‌اند. آثاری مهجور اما ارزشمند که فرصتی مغتنم برای تجربه‌ی داستان‌هایی واقعی و تاثیرگذار هستند که می‌توانند دیدگاه شما را نسبت به جهان اطراف تغییر دهند.

14. دوست خانواده (A Friend of the Family)

(تصاویر) 14 سریال بر اساس واقعیت که از آن ها بی خبرید

  • کارگردان: الیزا هیتمن 
  • بازیگران: آنا پاکوین، جیک لیسی، کالین هنکس، لیو تیپتون، مکنا گریس، هندریکس یانسی
  • تاریخ انتشار: 2022 (1 فصل)
  • امتیاز راتن تومیتوز به سریال: 92 از 100
  • امتیاز IMDb به سریال: 7.5 از 10

«دوست خانواده» یک سریال بر اساس واقعیت دستکم گرفته شده‌‌ی فوق‌العاده است که به روایت سرگذشت هولناک و البته عجیب خانواده‌ی بروبرگ می‌پردازد. در دهه‌ی 70 میلادی، خانواده‌ی بروبرگ، متشکل از پدر، باب، مادر، گیل و سه فرزندشان در ظاهر زندگی معمولی و بی‌دغدغه‌ای دارند، تا جایی که یکی از اهالی محل به نام رابرت برچتولد، به تدریج به این خانواده نزدیک می‌شود. او برای باب احترام قائل است، زندگی مشترک بروبرگ‌ها را تحسین می‌کند و با فرزندان‌شان رابطه‌ای صمیمانه دارد. اما شاید بیش از حد صمیمانه. با آشکار شدن نشانه‌های خطر در رفتار برچتولد برای باب اما، پیش از آن که پدر خانواده بتواند کاری بکند فاجعه رخ می‌دهد: دختر خانواده ربوده می‌شود و این آغاز یک ترومای تکرار شونده است.

 چهره‌ی پنهان شرارت در پشت نقاب اعتماد

سریال «دوست خانواده» از چندین منظر اثری گزنده و تکان‌ دهنده است. ربوده شدن چندین باره‌ی جن به تنهایی برای منزجر کردن مخاطب کافیست اما این فقط بخش ساده‌ی ماجراست. برچتولد با سواستفاده از اعتماد خانواده‌ی بروبرگ، نقاب دوستی و صمیمیت به چهره می‌زند و به تدریج به حریم خصوصی آن‌ها نفوذ می‌کند. با ادامه‌ی داستان، پیچیدگی‌های تاریک رابطه‌ی برچتولد و خانواده به تدریج آشکار می‌شود و همه چیز رنگ و بویی دیگر به خود می‌گیرد.

این سریال به خوبی نشان می‌دهد که چگونه اعتماد بی‌جا و ساده‌لوحی می‌تواند زمینه‌ساز وقوع جنایت شود. کارگردان و بازیگران به خوبی فضای دهه‌ی 70 میلادی را – که شاید در آن دوران اعتماد بین افراد بسیار بیشتر بود – را بازآفرینی کرده‌اند و این یکی از نقاط قوت اصلی این سریال است. خوشبختانه برای بینندگانی که پس از تماشای سریال به دنبال اطلاعات بیشتری درباره‌ی این پرونده‌ی جنایی هستند، علاوه بر مستندهای متعدد، کتابی نیز به قلم مادر جن منتشر شده است که جزئیات بیشتری از این ماجرای هولناک را بازگو می‌کند.

13. فساد توکیو (Tokyo Vice)

(تصاویر) 14 سریال بر اساس واقعیت که از آن ها بی خبرید

  • کارگردان: مایکل مان 
  • بازیگران: انسل الگورت، کن واتانابه، ریچل کلر، شو کاساماتسو، الا رامپف، رینکو کیکوچی، توموهیسا یاماشیتا
  • تاریخ انتشار: 2022 (دو فصل)
  • امتیاز راتن تومیتوز به سریال: 85 از 100
  • امتیاز IMDb به سریال: 8 از 10

صحنه‌های مبارزه‌ی پر زد و خورد و نفس‌گیر و گفتگوهای پرتنش با جنایتکارانِ سازمان‌ یافته، باعث می‌شود که به سادگی فراموش کنیم که «فساد توکیو» داستانی واقعی را روایت می‌کند. در سال 1999، جیک ادلستین، روزنامه‌نگار جسور آمریکایی – با بازی درخشان انسل الگورت – به عنوان اولین نویسنده‌ی خارجی در یک روزنامه‌ی توکیویی مشغول به کار می‌شود. او مشتاق پوشش خبری یک قتل مرموز است، اما سردبیر اکیدا او را از این کار منع می‌کند. در همین حین ادلستین با کارآگاهی به نام جین میاموتو دوست می‌شود که او را به دنیایِ خطرناک یاکوزا – نام یک تشکیلات جنایی سازمان‌ یافته‌ی ژاپنی – می‌کشاند. اکنون او باید میان وظیفه‌ی شغلی خود و راز مرگ‌های مشکوکی که هیچ‌کس تمایلی به افشای آن‌ها ندارد تعادل ایجاد کند.

داستان خبرنگاری جسور که کتابش به سریالی پرمخاطب بدل شد

ادلستین از توصیه‌های اطرافیان مبنی بر عدم پوشش این جنایات تا انتشار کتابی درباره‌ی آن و اقتباس تلویزیونی‌اش توسط «اچ‌بی‌او مکس» (HBO Max) مسیر طولانی و پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است. روایت‌های ادلستین از دوران حضورش در توکیو با تردیدهایی روبرو بوده است و برخی معتقدند که او در مورد وقایع خاصی اغراق کرده یا حتی به کلی دروغ گفته – تا کنابش بیشتر بفروشد – است. با این حال، همین ماهیتِ جنجالی داستان به نفع سریال بوده و از آن یک سریال بر اساس واقعیت دستکم گرفته شده‌ جذاب ساخته است.

12. دراپ‌اوت (The Dropout)

(تصاویر) 14 سریال بر اساس واقعیت که از آن ها بی خبرید

  • کارگردان: مایکل شوالتر 
  • بازیگران: آماندا سایفرد، نوین اندروز، اورسولا تائیرین، میشل گیل، اوتکارش آمبودکار، کیت برتون، استیون فرای، ویلیام اچ میسی
  • تاریخ انتشار: 2022 (1 فصل)
  • امتیاز راتن تومیتوز به سریال: 90 از 100
  • امتیاز IMDb به سریال: 7.5 از 10

ایمانی که در معرض آزمونی بزرگ قرار می‌گیرد

«رسوایی‌ای بس انگلیسی» تلاش می‌کند تا با داستانی دراماتیزه شده و پیشبرد فرضیات خودش پرده از «ماجرای تورپ» بردارد. ماجرا از این قرار است که جرمی تورپ رهبر حزب لیبرال در پارلمان بریتانیا – بنا بر ادعاها – سال‌ها با یک کارگر اصطبل به نام نورمن رابطه‌ی پنهانی داشت. البته واضح است که جرمی این رابطه را از بیم علنی شدن گرایشاتش مخفی نگه داشته بود اما زمانی که خواست به این رابطه پایان دهد، نورمن تهدید کرد که همه‌ چیز را افشا می‌کند. بعدها، نورمن ادعا کرد که دوست صمیمی سابقش یعنی جرمی دستور قتل او را صادر کرده است.

روایتی تمیز از یک اتفاق کثیف

«پنج روز در مموریال» نام یک درام – یا شاید اکشن! – پزشکی پرتنش و هیجان انگیز است که بر اساس هرج و مرج ناشی از طوفان کاترینا ساخته شده است. طوفانی ویرانگر که اگرچه کشورها و ایالت‌های دیگری را نیز تحت تاثیر قرار داد، اما شدت ویرانی آن در نیواورلئانِ لوئیزیانا به مراتب بیشتر از هرجای دیگر بود. در این سریال، ورا فارمیگا نقش اصلی را بر عهده دارد و در نقش دکتری به نام آنا پو ایفای نقش می‌کند؛ یکی از صدها پرسنل فداکار بیمارستان مموریال که همگی خود را برای آشوبی که طوفان به بار خواهد آورد آماده می‌کنند، غافل از اینکه تصور آن‌ها از ابعاد فاجعه‌ی پیش رو، با چیزی که واقعا اتفاق خواهد افتاد بسیار متفاوت است. 

طوفانی سهمگین‌تر از کاترینا

این سریال پس از مشاهده‌ی فشار خرد کننده‌‌ای که روی بیمارستان‌ها و کادر درمان طی همه‌گیری ویروس کرونا وجود داشت و تجربه‌ی ملموس آن توسط بسیاری از مردم جهان، ارزشی دوچندان می‌یابد. تصاویر گرفتار شدن مردم در سیلاب، تلاش برایِ ادامه‌ی کار در اتاق‌های ویران بیمارستان و عملیات‌های نجات ناموفق، گاه حس و حالی آخرالزمانی پیدا می‌کنند. این سریال بر اساس واقعیت دستکم گرفته شده‌، بر اساس کتابی نوشته‌ی یک روزنامه‌نگار شجاع که شرح وقایع بیمارستان را در آن روزها ثبت کرده، ساخته شده است. افسوس که مخاطبان بیشتری در زمان پخش اولیه‌ی این اثر در سال 2022 از شبکه‌ی «اپل تی‌وی پلاس» (Apple TV+) فرصت تماشای آن را پیدا نکردند؛ با این حال، هیچ وقت برای کشف یک گوهر پنهان دیر نیست.

منبع: مایکت