سرویس فناوری - یکی از نادرترین درختان جهان که یک گونه ماقبلتاریخی است و دایناسورها از آن تغذیه میکردند، پس از اینکه یک زوج بازنشسته آن را سالها پیش در باغ خود کاشتند برای نخستین بار میوه داده است. ...
به گزارش سرویس فناوری جیرجیرک به نقل از فرادید - فرادید| درختان کاج وُلِمی (Wollemi) که به نام درختان «دایناسور» نیز شناخته می شوند، بیش از ۹۰ میلیون سال قدمت دارند. گمان می رفت این درختان با تی رکس از بین رفته باشند، اما خوشبختانه سال ۱۹۹۴، خوشه ای از این درختان ماقبل تاریخ در دره ای با دیواره های شیب دار به فاصله ۱۲۵ مایل غرب سیدنی استرالیا کشف شد.
به گزارش فرادید، درختچه ها و قلمه هایی از این درختان برای کمک به نجات این گونه ی در معرض خطر انقراض فروخته شدند و یکی از این درختان در پای تپه های مالوِرن در انگلستان توسط زوج بازنشسته پاملا و آلیستر تامپسون کاشته شد. این زوج ۹۳ دلار (۷۰ پوند) برای یک نهال ۴۵ سانتیمتری پرداخت کردند که یکی از دوستانشان سال ۲۰۱۰ آن را برایشان تهیه کرده بود و آن را در باغشان در مالوِرن در منطقه وُرچِستِرشایر کاشتند. اکنون، پس از سال ها مراقبت و توجه، درختشان بیش از ۴ متر ارتفاع دارد.
پاملا بهار امسال وقتی متوجه شد این درخت نادر برای نخستین بار میوه داده شگفت زده شد. خانم تامپسون ۷۵ ساله اکنون امیدوارست بتوان این درخت همیشه سبز ماقبل تاریخی را به کمک بذرهایش برای کاشت درختان بیشتری از گونه «وُلِمیا نوبیلیس» تکثیر کرد.
«فوق العاده خواهد شد. واقعاً فوق العاده خواهد شد اگر بتوانیم نهال هایی پرورش دهیم و از نادرترین درخت جهان تکثیر کنیم. نمی توانم تصور کنم چقدر خوش شانس خواهم بود اگر بتوانم چنین کاری را انجام دهم. من درخت کوچکی را برای فروش دیدم که بیش از ۱۰۰۰ دلار قیمت داشت و این قیمت نشان می داد این درخت چقدر نادر است.»
درختان کاج وُلِمی به درختان «معمای میمون» مرتبط هستند و هم میوه های نر و هم میوه های ماده تولید می کنند. میوه های آویزان بلند در واقع مخروط های نر و میوه های گرد و خاردار مخروط های ماده هستند.
درخت معمای میمون (monkey puzzle tree)
«آنچه که واقعاً امیدواریم اواخر سال اتفاق بیفتد اینست که برخی از بذرهای آن را جمع آوری و جوانه دار کنیم.»
پاملا و آلیستر به عنوان بخشی از برنامه «طرح باغ های ملی» در تاریخ ۴ مه، باغشان را برای بازدید عموم باز خواهند کرد تا سایر باغبان ها از این درخت ویژه دیدن کنند.
مترجم: زهرا ذوالقدر