سرویس سبک زندگی - هفت شین عید نوروز از دوران ایران باستان آمده است که دارای اقلامی است که بر روی سفره یا میز هفت شین چیده میشود و اعضای خانواده سال را در کنار آن نو میکنند. ...
به گزارش سرویس سبک زندگی جیرجیرک به نقل از آسمونی - هفت شین را بر روی سفره عید نوروز قرار میدهند تا با اقلامی که در آن وجود دارد اعضای خانواده سال نو را به خوبی و خوشی و با برکت شروع نمایند. هفت شین اما بعد از دین اسلام با تغییراتی با عنوان هفت سین روبرو شد. در ادامه با آسمونی باشید تا با هفت شین ایران باستان آشنا شوید و نماد هفت شین را هم ببینید.
تاریخچه هفت شین یا هفت چین
هفت شین را مربوط به دوران هخامنشیان و یا اوایل ساسانیان میدانند. برخی از پژوهشگران معتقدند که هفت شین یا هفت چین پیش از هفت سین رواج داشته و بعدها به دلیل تغییرات فرهنگی و مذهبی به هفت سین تبدیل شده است با اینکه در دوران ساسانیان بیشتر به هفت چین اشاره میشده است که شامل چیدمان هفت محصول کشاورزی بوده است. واژه "چین" در فارسی میانه به معنای "چیدن" یا "چیدمان" در ظروف چینی است که در آن زمان بازرگانان چینی به ایران آورده بودند و اشاره به سفرهای داشت که شامل هفت نوع خوراکی، گیاه یا محصول کشاورزی میشد که نمادی از برکت، باروری و نیکبختی در سال جدید بودند. هفت چین اما با ورود دین اسلام و عدم وجود حرف چ در زبان عربی به س تبدیل شد. (در منابعی دیگر گفتهاند که هفت شین به دلیل نام شراب که حرام بود به هفت سین تبدیل شد و سرکه جایگزین آن شد).
از شینهای زیادی در دوران ساسانیان (دوره پیش از اسلام) نام برده شده مانند شمع، شراب، شیرینی، شهد یا عسل، شمشاد، شربت، شقایق یا شایه میباشد.
اقلام هفت شین
- شیرینی (نماد نیکبختی با آرزوهای خوب)
- شراب یا شربت (نماد خوشی و شادی)
- شمع (نماد روشنایی و مهر خداوند)
- شببو یا شقایق (نماد عشق و صلح پایدار)
- شاهنامه (نماد عقل، علم و آگاهی)
- شیر (نماد سلامتی و عمر طولانی)
- شاهدانه یا شمشاد (نماد سرسبزی و جاودانگی)
نکته: همچنین میتوان به جای شیرینی از شاخه نبات، شکر، شهد عسل یا شیره انگور استفاده کرد.
چیدن هفت شین عید نوروز بعد از سنت خانه تکانی انجام میشده است و پس از پاک کردن غبارها و آلودگیها برای ورود فروهرها یا ارواح نیاکان آماده میشدند و با چیدن هفت شین آرزوی برکت، خوشبختی و خیر و نیکی را آرزومند بودند.