(عکس) راز قتل خدمتکاران عبادتگاه ورهرام ایزد؛ نذر شاه ورهرام ایزد چیست؟

(عکس) راز قتل خدمتکاران عبادتگاه ورهرام ایزد؛ نذر شاه ورهرام ایزد چیست؟

سرویس سبک زندگی - اینجا عبادتگاهی است دلپذیر در یکی از خیابان‌های محله امیریه؛ قدیمی و دنج با حال و هوای معنوی و معماری ساده. ...

به گزارش سرویس سبک زندگی جیرجیرک به نقل از فرادید - عبادتگاه «ورهرام ایزد» محله امیریه نه‌تنها یک عبادتگاه معنوی برای زرتشتیان مقیم تهران بلکه مکانی است برای دورهمی همشهریان زرتشتی به‌خصوص در ایام نوروز که درهای عبادتگاه باز است و دیدوبازدیدها شیرین‌تر و بیشتر.

(عکس) راز قتل خدمتکاران عبادتگاه ورهرام ایزد؛ نذر شاه ورهرام ایزد چیست؟

محمد فیروز شیبانی، آخرین بازمانده از خاندان معروف شیبانی‌های کاشانی که از ساکنان قدیمی و معروف محله امیریه هستند در نزدیکی این عبادتگاه در خیابان ژیان پناه زندگی می‌کند؛ پیرمردی آرام که خاطرات روزهای گذشته را دل‌نشین روایت می‌کند: «قبلاً خیابان ژیان پناه به خیابان شیبانی معروف بود و از خاندان شیبانی خانواده‌های زیادی در آنجا زندگی می‌کردند. این عبادتگاه یک‌ خانه مسکونی بود که مالکش آن را برای عبادت زرتشتیان اهدا می‌کند. در ایام نوروز رفت‌وآمد به این عبادتگاه زیاد است و برنامه‌های سنتی و خاص زرتشتیان در آنجا انجام می‌شود. معماری این بنای قدیمی بسیار ساده است، آن‌قدر که اگر از اهالی قدیمی محله نباشید و شناختی از تاریخچه آنجا نداشته باشید، حدس نخواهید زد که یکی از قدیمی‌ترین عبادتگاه‌های زرتشتیان تهران اینجاست.»

نصرالله حدادی، تهران پژوه درباره این عبادتگاه می‌گوید: «قاجاریان به دلیل تعصب خاصی که داشتند چندان با اقلیت‌های مذهبی تهران همراه و همدل نبودند و گهگاه آن‌ها را مورد اذیت و آزار نیز قرار می‌دادند. سکونت زرتشتیان در حوالی محله‌های امیریه و منیریه نیز بر پایه دوری و دوستی بود. بنای یک طبقه عبادتگاه «ورهرام ایزد» تنها عبادتگاه این محدوده و موردتوجه زرتشتیان است. نذر شاه ورهرام ایزد از نذرهای معروف زرتشتیان است که مراسم آن در این عبادتگاه انجام می‌شود؛ مجلسی معنوی که مهمانان دست‌پر و با شیرینی و خوردنی‌های شیرین که با روغنی محصوص پخته شده، انجام‌می‌دهند.»

(عکس) راز قتل خدمتکاران عبادتگاه ورهرام ایزد؛ نذر شاه ورهرام ایزد چیست؟

نصرالله حدادی که خود از اهالی قدیمی امیریه است می‌گوید: «این بنا سال ۱۳۲۹ ساخته شد. البته بعدها تغییراتی هم کرد ولی همچنان سادگی خود را حفظ کرده است. قبلاً ساختمان گلی بود و کوچک‌تر. این باور که در عبادتگاه‌ها و زیارتگاه‌ها به‌واسطه نذری مردم پول و اشیای قیمتی وجود دارد باعث شد سال‌ها قبل دو کارگری که آنجا مشغول کار بودند شبانه وارد عبادتگاه شوند وبعداز درگیری با دو بانویی که خدمتکار عبادتگاه بودند آن‌ها را به قتل برسانند.»