سرویس سبک زندگی - به دنبال روشی دائمی برای خلاص شدن از شر آنها هستید؟ الکترولیز راهحلی ایدهآل برای شما است. این روش با تخریب فولیکولهای مو ...
به گزارش سرویس سبک زندگی جیرجیرک به نقل از آسمونی - موهای زائد میتوانند برای بسیاری از افراد ناخوشایند باشند و اعتماد به نفس آنها را تحت تاثیر قرار دهند. روشهای مختلفی برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد، اما برخی از آنها موقتی هستند و نیاز به تکرار مداوم دارند. الکترولیز یک روش دائمی برای از بین بردن موهای زائد است که با استفاده از جریان الکتریکی فولیکولهای مو را تخریب میکند. در این مقاله ما در مورد اثرگذاری این روش جدید عوارض و تمامی نکاتی کخ شما قبل از جلسات درمانی را به آن ها نیاز خوهید داشت را بررسی میکنیم. اگر قصد دارید موهای زائد خود را بی دردسر و دائمی حذف کنید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
الکترولیز چیست و چگونه کار میکند؟
الکترولیز، روشی برای از بین بردن موهای زاید است که ریشه مو به وسیله جریان الکتریکی تخریب میشود. در این روش، سوزن خیلی نازکی به مجرای فولیکول مو وارد میشود و به سمت فولیکول پیش می رود تا به ریشه ی مو برسد. سپس جریان الکتریکی از طریق سوزن عبور و ریشه را تخریب میکند و مو را از بین میبرد و به این ترتیب، مو به راحتی برداشته میشود.
باید توجه داشت که سرعت جواب نقاط مختلف بدن به لیزر موهای زائد متفاوت است لذا ممکن است در بعضی نواحی سریعتر به نتیجه رسید؛ اما درمان بعضی نقاط دیگر طولانیتر باشد. در عین حال در هر منطقه هم چون همه موها در یک فاز (اعم از رشد، سکون یا ریزش) نیستند. ممکن است یک تکه بریزد اما ناحیه درست مجاور آن باقی بماند. این به معنی انجام نشدن لیزر در ناحیه باقی مانده نیست بلکه به این علت است که موها در آن زمان در فاز رشد نبودهاند، تحت تاثیر لیزر قرار نگرفتهاند و در جلسات بعدی به تدریج درمان خواهند شد. نکته دیگر این است که نباید تابش مستقیم به چشمها در حین لیزر موهای زائد وجود داشته باشد.
انواع الکترولیز
متخصص پوست شما با توجه به نتیجه مورد نظر و نوع موی شما، از یکی از روشهای الکترولیز زیر استفاده میکند:
- دیاترمی موج کوتاه یا ترمولیز: این روش از گرما به تنهایی برای تخریب فولیکول مو استفاده میکند. این روش سریعتر و کمدردتر از سایر روشها است.
- الکترولیز گالوانیکی: این روش گرما و مواد شیمیایی را برای تخریب فولیکول مو مخلوط میکند. این روش دردناکتر از روشهای دیگر است و به همین دلیل، مورد استفاده قرار نمیگیرد.
- ترکیبی از دو روش: اگر موهای ضخیم یا مجعد دارید، تکنسین شما ممکن است از ترکیبی از هر دو روش برای بهترین نتیجه استفاده کند.
الکترولیز در مقابل لیزر موهای زائد
الکترولیز فولیکول مو را از بین میبرد، به همین دلیل مو هرگز نمیتواند دوباره رشد کند. این روش برای طیف وسیعی از انواع پوست و مو موثر است و تنها روش تایید شده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای از بین بردن دائمی موهای زائد است. در حالی که لیزر موهای زائد میزان رشد مجدد موهای زائد را کاهش میدهد، اما تمام رشد را متوقف نمیکند. لیزر موهای زائد در موارد زیر با الکترولیز تفاوت دارد:
- نحوه عملکرد: لیزر از گرما برای از بین بردن سلولهایی که رنگ زیادی دارند استفاده میکند. نور لیزر به رنگدانه یا رنگ در موهای شما میچسبد تا فولیکول را گرم کند. این گرما به فولیکول آسیب میرساند، اما آن را از بین نمیبرد.
- منطقه تحت درمان: برخلاف الکترولیز که هر بار یک فولیکول مو را درمان میکند، تکنسین شما میتواند از لیزر موهای زائد برای برداشتن تمام موهای ناحیه بزرگ استفاده کند.
- نوع پوست و مو: لیزر موهای زائد برای افرادی که پوست روشن و موهای ضخیم و تیره دارند، بهترین کار را دارد.
- نحوه انجام: تکنسین شما باید با لیزر بر روی ناحیه درمان رفته و عقب برود تا تمام موهای ناحیه را از بین ببرد. این کار میتواند پوست حساس را تحریک کند.
انتخاب روش مناسب برای از بین بردن موهای زائد به عوامل مختلفی مانند نوع پوست و مو، نتیجه مورد نظر و بودجه شما بستگی دارد. اگر به دنبال روشی دائمی برای از بین بردن موهای زائد هستید، الکترولیز گزینه مناسبی برای شما است. اما اگر به دنبال روشی سریعتر و کمهزینهتر هستید، لیزر موهای زائد میتواند انتخاب بهتری باشد.
چه چیزی باعث رشد موهای ناخواسته میشود؟
رشد مو نتیجه وراثت و سطح هورمون است. همچنین برخی از داروها مانند استروئیدها، روشهای موقت حذف موهای زائد و بیماریهایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک میتوانند باعث رشد موهای زائد شوند. هنگامی که رشد مو در ناحیه ای از بدن است که ممکن است مطلوب نباشد، الکترولیز ممکن است یک گزینه باشد.
روش الکترولیز برای چه کسانی بهتر است؟
برخی از افراد برای از بین بردن موها که در مناطقی مانند صورت یا خط بیکینی، الکترولیز را انتخاب می کنند. این روش برای افرادی که در حال تغییر جنسیت یا دارای رشد غیرعادی موهای ضخیم به نام هیرسوتیسم هستند، نیز بسیار مناسب است.
موهای زائد کدام قسمت های بدن را میتوان با الکترولیز حذف کرد؟
متخصص پوست شما میتواند از الکترولیز در اکثر نواحی بدن از جمله موارد زیر استفاده کند:
- گونه ها، لب ها، چانه و ابروها
- زیر بغل
- سینه ها
- شکم
- خط مایو
- ران و ساق پا
- انگشتان دست و پا
تعداد جلسات الکترولیز
عوامل زیادی بر رشد مو تأثیر میگذارند و به همین دلیل تعداد جلسات مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است. برای اینکه از الکترولیز نتایج بهتری داشته باشد، موی شما باید در مرحله رشد خود باشد. اکثر مراجعهکنندگان یک بار در هفته یا هر هفته در صورت نیاز مراجعه می کنند. هر درمان بین 15 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد و تکمیل تمام جلسات مورد نیاز میتواند تا یک سال و نیم طول بکشد. خبر خوب این است که پس از اتمام جلسات درمانی، موهای زائد برای همیشه از بین خواهند رفت.
قبل، حین و بعد از درمان چه انتظاری باید داشت؟
- پیش از اولین جلسه: چند روز قبل از اولین جلسه با متخصص پوست خود تماس بگیرید. متخصص پوست شما در مورد کارهایی که برای آمادگی لازم است به شما اطلاع میدهد. ممکن است متخصص پوست برای کاهش سوزش، کرم بیحسکننده را توصیه کند.
- در طول درمان: با درمان هر فولیکول مو، ممکن است سوزش شدید یا گرمای موقتی را احساس کنید که میزان درد به واکنش شما به درد و ناحیه تحت درمان بستگی دارد.
- بعد از درمان: از فعالیتهایی که میتواند فولیکولهای موی شما را تحریک کند، اجتناب کنید. این فعالیتها شامل تعریق، قرار گرفتن در معرض آفتاب زیاد، برنزه کردن و آرایش کردن هستند.
عوارض جانبی الکترولیز
قرمزی پوست پس درمان یکی از عوارض رایج این روش است و میتواند یک یا دو روز طول بکشد. برخی مواقع نیز پس از این جلسات درمانی ممکن است عقونت یا جای زخم را مشاهده کنیدکه از عوارض جانبی نادر است و زمانی رخ میدهد که درمان به درستی انجام نشده باشد. افرادی که پوست تیرهتری دارند نیز ممکن است دچار لکههای تیره شوند، اما این لکهها معمولا موقتی هستند و نیازی به درمان ندارند.
هزینه الکترولیز چقدر است؟
هزینه کامل به تعداد جلسات مورد نیاز و مدت زمان هر جلسه بستگی دارد. این موارد بسته به ناحیه بدنی که تحت درمان قرار میدهید و ضخامت موهایتان میتواند بسیار متفاوت باشد. از متخصص پوست خود بخواهید تا زمان و هزینه کل شما را برآورد کند.
روشهای از بین بردن موهای زائد
موهای زائد به صورت موقت و دائمی قابلیت حذف دارند برای انتخاب و مقایسه ی بهتر در ادامه این بخش همراه ما باشید
- الکترولیز: این روش توسط FDA و انجمن پزشکی آمریکا به عنوان تنها روش دائمی از بین بردن مو شناخته میشود. در این روش، فولیکولهای مو به صورت جداگانه با استفاده از جریان الکتریکی تخریب میشوند. الکترولیز میتواند برای انواع پوست و مو استفاده شود و دائمی است.
- موچین برقی: این روش مشابه الکترولیز است، اما از موچینهای برقی برای برداشتن موها به صورت جداگانه استفاده میکند. موچین برقی دائمی است، اما FDA آن را به عنوان یک روش دائمی از بین بردن مو به رسمیت نمیشناسد.
- موبرهای شیمیایی: این محصولات حاوی مواد شیمیایی هستند که موها را حل میکنند. موبرهای شیمیایی میتوانند برای انواع پوست و مو استفاده شوند، اما موقتی هستند و میتوانند باعث تحریک پوست شوند.
- سفیدکنندهها: سفیدکنندهها میتوانند برای روشن کردن موهای زائد استفاده شوند تا کمتر قابل مشاهده باشند. سفید کنندهها موقتی هستند و میتوانند باعث خشکی و تحریک پوست شوند.
- اپیلاسیون: در این روش، موم داغ روی پوست مالیده میشود و سپس با موها جدا میشود. اپیلاسیون میتواند برای انواع پوست و مو استفاده شود، اما موقتی است و میتواند دردناک باشد. دستگاههای الکترولیز خانگی: این دستگاهها برای استفاده خانگی در دسترس هستند، اما استفاده از آنها ممکن است ایمن نباشد و به اندازه الکترولیز حرفهای موثر نباشد.
بهترین روش برای از بین بردن موهای زائد به عوامل مختلفی مانند نوع پوست و مو، نتیجه مورد نظر و بودجه شما بستگی دارد. اگر به دنبال روشی دائمی هستید، الکترولیز بهترین گزینه است. اگر به دنبال روشی موقت هستید، میتوانید از موبرهای شیمیایی، سفید کنندهها، اپیلاسیون یا دستگاههای الکترولیز خانگی استفاده کنید.
سخن پایانی
الکترولیز روشی دائمی و ایمن برای از بین بردن موهای زائد است که میتواند برای تمام قسمتهای بدن و انواع پوست و مو استفاده شود. اگر به دنبال خلاص شدن همیشگی از موهای زائد خود هستید، الکترولیز راهحلی ایدهآل برای شما است.