سرویس سرگرمی - باستانشناسان اداره باستانشناسی هند موفق شدند در یک محوطۀ مذهبی بودایی واقع در منطقه سوریاپت، یک کوزه سفالی حاوی گنجینهای از ۳۷۳۰ سکه سربی را کشف کنند. ...
به گزارش سرویس سرگرمی جیرجیرک به نقل از فرادید - فرادید| بر روی این سکه ها، در یک طرف نماد فیل و در طرف دیگر نماد اوجین نقش بسته است. کارشناسان قدمت این سکه ها را به دوران سلسله ایکشوواکو، یعنی حدود قرون سوم تا چهارم میلادی نسبت داده اند. نماد فیل یکی از نقش های رایج در هنر هند است و نماد اوجین به صورت صلیبی دیده می شود که چهار دایره را به هم متصل می کند.
به گزارش فرادید؛ این کوزه سفالی در عمق حدود ۶۰ سانتی متری زمین پیدا شد. قطر کوزه ۱۶.۷ سانتی متر و ارتفاع آن ۱۵ سانتی متر است و خود به تنهایی کشفی ارزشمند به شمار می آید.
محوطۀ باستانی فانگیری که در فاصله حدود ۱۱۰ کیلومتری از حیدرآباد واقع شده، مدت هاست به عنوان یک مرکز فرهنگی و تاریخی شناخته می شود. این منطقه به دلیل موقعیت راهبردی خود در مسیر بازرگانی باستانی که سواحل غربی و شرقی دکن را به هم متصل می کرد، از سال ۲۰۰۱ مورد توجه حفاری های باستان شناسی قرار گرفته است.
سایلاجا رامایر، دبیر اصلی اداره باسان شناسی و بهاراتی هولیکری، مدیر این اداره، پس از بازدید از محل، اهمیت این کشف را تأیید کرده و آن را متعلق به دوره ایکشوواکو دانستند. علاوه بر سکه ها، اشیای دیگری نیز در این حفاری کشف شده که شامل مهره های سنگی و شیشه ای، تکه های دستبند صدفی، تزئینات گچی، قطعات شکسته مجسمه های سنگ آهکی، چرخ ارابه اسباب بازی کودکانه، میخ های آهنی و ظروف سفالی است.
یافته های فانگیری بار دیگر نشان دهنده عظمت تمدن های کهن این منطقه است. نام روستای فانگیری برگرفته از شکل تپه ای است که روستا بر آن قرار دارد و شبیه به چتر مار به نظر می رسد؛ استعاره ای مناسب برای گنجینه های تاریخی پنهان زیر این سرزمین. این روستا از حدود ۱۰۰۰ پیش از میلاد تا قرن هجدهم میلادی رونق داشته است.
آثار کشف شده در فانگیری نه تنها در سطح محلی بلکه در سطح جهانی نیز اهمیت دارند. بسیاری از این اشیای حفاری شده، امروزه در موزه های معتبر جهانی همچون موزه متروپولیتن نیویورک به نمایش گذاشته شده اند.