نگاهی به زندگی و آثار رضا داوودنژاد

نگاهی به زندگی و آثار رضا داوودنژاد

سرویس فرهنگ و هنر - بازیگری که هم در فیلم هایش عاشق بود و هم در زندگی واقعی! ...

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر جیرجیرک به نقل از آسمونی - یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۳
نرگس خرقانی

خانواده داوودنژاد در سینمای ایران بسیار شناخته شده هستند. در واقع سبک فیلمسازی علیرضا داوود نژاد فیلمساز نام آشنای سینمای ایران باعث شد که تقریبا اکثر اعضای خانواده اش جلوی دوربین قرار بگیرند و در نزد مخاطبان مطرح شوند.
اما در این بین رضا داوود نژاد پسر جوان این کارگردان بیش از بقیه دیده و شناخته شد. زیرا که به غیر از اینکه از یک خانواده شناخته شده در سینمای ایران بود، خصوصیات فردی به عنوان یک بازیگر را داشت که باعث شده بود بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کند و با او ارتباط برقرار کنند.
حضور رضا داوود نژاد در سینما همانطور که اشاره شد در ابتدا با فیلم های پدرش بود و این شانس را داشت که از دوران کودکی و با فیلم بی پناه در سال 1365 در مقابل دوربین پدرش قرار بگیرد. اما فیلمی که بسیار او را مطرح کرد، اثر به یاد ماندنی مصائب شیرین در سال 1377 بود. در آن زمان رضا داوود نژاد نوجوان بود و داستان فیلم هم درباره عاشقی در دوران نوجوانی بود. سوژه داغ و بازی شیرین رضا داوود نژاد در کنار کارگردانی بسیار روان پدرش علیرضا داوودنژاد همگی دست به دست هم دادند تا این فیلم تبدیل به یکی از به یادماندنی ترین و درخشان ترین فیلم های اواخر دهه هفتاد شود و از همین زمان نیز رضا داوود نژاد به سینمای ایران معرفی شد.

نگاهی به زندگی و آثار رضا داوودنژاد

رضا داوودنژاد

پس از آن رضا داوود نژاد در دیگر فیلم پدرش یعنی بچه های بد به ایفای نقش پرداخت و در این فیلم هم بسیار خوش درخشید و همین باعث که پایش به تلویزیون باز شود و در بسیاری از سریال های موفق آن دوران به ایفای نقش بپردازد، با این تفاوت که دیگر پدرش کارگردان نبود و او به صورت مستقل با دیگر کارگردانان نیز همکاری می کرد. از این سریال ها می توان به پشت کنکوری ها، باغچه مینو و متهم گریخت اشاره کرد.
در سینما هم این بازیگر جوان در دهه هشتاد بسیار پرکار بود و در تعداد زیادی از آثار سینمایی پدرش و هم دیگر کاگردانان به ایفای نقش پرداخت که از آن جمله می توان به فیلم های هشت پا، چپ دست، هوو، تیغ زن، نیش زنبور، دردسر بزرگ، زن ها شگفت انگیزند، خیابان های آرام و مرهم اشاره کرد.
اما نکته جالب توجه در کارنامه بازیگری اش این بود که هم می توانست در فیلم های کمدی حضوری موثر داشته باشد و هم فیلم های جدی. اما در اغلب موارد به دلیل چهره گرم و لبخندش در نقش های مثبت بازی می کرد و به سختی می توان او در کارکتری منفی به یاد آورد.
با پایان دهه 80 و آغاز دهه نود، رضا داوود نژاد کم کار تر شد و حضورش در فیلم ها نیز در دقایقی کوتاه بود و کمتر در نقش اصلی و نقش اول حاضر می شد. بدون شک دلیل اصلی اش مشکلات سلامتی او بود که متاسفانه به دلیل اضافه وزن شدید برایش پیش آمده بود.

نگاهی به زندگی و آثار رضا داوودنژاد

رضا داوودنژاد

اضافه وزنی که به گفته خودش به دلیل بزرگترین اشتباه زندگی اش برای او ایجاد شده بود. در واقع رضا داوود نژاد در گفتگویی با رضا رشید پور مهمترین اشتباه عمرش را تلاش برای نرفتن به سربازی دانست که به همین منظور خود خواسته وزنش را ضافه کرده بود و همین تا پایان عمر کوتاهش او را آزار داد.
این اضافه وزن زیاد او را به 196 کیلوگرم هم رساند و همین باعث شد که تصمیم به عمل جراحی معده و روده بگیرد و آثار و تبعات این اعمال جراحی سال به سال او را ضعیف تر کرد و باعث شد تا کبدش را از دست بدهد و هزاران مشکل دیگر که همگی دست به دست هم دادند تا سینمای ایران دوباره داغدار شود و اینبار یک بازیگر جوان و خوش آتیه را از دست دهد.
خبری غم انگیز که در روز 13 فروردین سال 1403 اعلام شد و متاسفانه دروغ 13 نبود و واقعیت داشت و به این ترتیب شروع این سال نیز همراه شد با خبری غم انگیز برای سینمای ایران.

نگاهی به زندگی و آثار رضا داوودنژاد

رضا داوودنژاد

در کنار بررسی کارنامه هنری رضا داوود نژاد زندگی شخصی او نیز جالب توجه است. زیرا که رضا داوود نژاد در زندگی خانوادگی اش بسیار بی حاشیه بود و همواره در تمامی گفتگوها از همسرش غزل بدیعی تقدیر و تشکر می کرد و به نظر می رسید نقش آن جوان ساده دل و عاشق پیشه در مصائب شیرین در زندگی واقعی این بازیگر هم تاثیر گذار بوده است و او به معنای واقعی عاشق بود و همواره نیز این را بیان می کرد.